Economie

ITM Cluj a făcut controale la angajatorii autorizaţi pentru desfăşurarea de activităţi cu articole pirotehnice

ITM Cluj desfășoară din 01.12.2017 până în 06.01.2018, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice.

Până în prezent ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 8  angajatori din judeţul Cluj, autorizaţi pentru desfăşurarea de activităţi cu articole pirotehnice. La aceşti angajatori nu au fost constatate deficienţe în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

“Această campanie naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice  este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii  la depozite de articole pirotehnice.  Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în  jurul acestor depozite.


Un alt motiv este faptul că,  în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani”, spun reprezentanţii ITM Cluj.

abonare newsletter